Ndërlidhjet

BAGDAD


Iraku thotë se do të injorojë çfardo rezolute të re të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara dhe se vetëm marrëveshjet e tij me sekretarin e përgjithëshëm, Kofi Annan për kthimin e pakusht të inspektorëve të armatimit- janë valide.
Presidenti i Shteteve të Bashkuara, George Bush kërkon nga Këshilli i Sigurimit të miratojë rezolutë të re, e cila do të parashtronte pasojat specifike për Irakun, nëse Bagdadi dështon t,u përmbahet plotësisht rezolutave egzistuese për inspektimet e armatimit.
XS
SM
MD
LG