Ndërlidhjet

VIENË


Kombet e Bashkuara do të bisedojnë me Irakun në 30 shtator dhe 1 nëntor në Vienë për kthimin e inspektorëve të armatimit në ate vend për të cilët Bagdadi u dakordua më parë.
Qeveria e Shteteve të Bashkuara kërkon që Iraku t,u lejojë inspektorëve prani të palimituar në të gjitha lokacionet e dyshuara për zhvillim të armëve bërthammore apo biologjike.
Uashingtoni kërkon rezolutë të re nga Këshilli i Sigurimit që do të specifikonte pasojat për Irakun, nëse nuk do të bashkëpunonte plotësishtë me inspektorët.
XS
SM
MD
LG