Ndërlidhjet

UASHINGTON


Presidenti i Shteve të Bashkuara, George Bush kërkon nga Këshilli i Sigurimit të OKB-së që të miratojë rezolutë të rreptë për çarmatimin e plotë të Irakut nga të gjitha armët për zhdukje në masë para se Saddam Hussein të mundë t,i kërcënojë fqinjët e tijë dhe botën.
Në një fjalim që mbajti në shtein e Nju Xherzit, Bush tha se presidenti irakian ka shkelur rezolutat e Kombeve të Bashkuara për 11 vite dhe se Shtetet e Bashkuara do të veprojnë kundër Irakut nëse organizata botërore nuk është në gjendje të zbatojë vendimet e saja.
XS
SM
MD
LG