Ndërlidhjet

HAGË


Në Tribunalin e Kombeve të Bashkuara për krime lufte nesër vazhdonë procesi gjyqësorë kundër ish presidentit jugosllav, Sllobodan Millosheviq për akuzat që e ngarkojnë me krime kundër njerëzimit në Kroaci dhe për gjenocid në Bosnjë gjatë luftërave të viteve të 1990-ta.
Prokurorët pohojnë se Millosheviq ishte bashkëekzekutues në “ndërmarrjen e përbashkët kriminale” siç e quajnë, që kishte qëllim eliminimin e dhunshëm të popullatës jo-serbe nga pjesë të mëdha të Kroacisë dhe Bosnjës,që ai kishte planifikuar të bëhen pjesë të një shteti nën dominimin serb.
XS
SM
MD
LG