Ndërlidhjet

ATHINË


Amnesty Internacional, grup për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, ka akuzuar policinë greke se rregullishtë abuzonë, bile torturonë të arrestuarit, veçanërishtë anëtarë të grupeve minoritare dhe imigrantë ilegalë.
Në raportin e publikuar dje për abuzimin e të drejtave të njeriut në Greqi, e cila merrë drejtimin e Bashkimit Evropian në janar, Amnesty përmendë 66 raste të keqtrajtimit të të arrestuarve, duke përfshirë shqiptarë, nigerianë dhe romë-minoriteti më i madh nomad grek.
XS
SM
MD
LG