Ndërlidhjet

KIGALI/RUANDË


Ish presidenti i Shteteve të Bashkuara, Bill Clinton, gjatë vizitës vendeve të Afrikës ka thënë se ndalimi i zgjerimit të SIDA-s, është “çështja më e rëndësishme me të cilën ballafaqohet bota”.
Duke folur në kryeqytetin e Ruandës, Clinton ka thënë se problemi i frenimit të SIDA-s duhet të “bashkojë të gjithë popujt e botës”.
Clinton ka nënshkruar një konventë me qeverinë e Ruandës në emër të kompanisë së tij private- ANTI-AIDS Clinton Foundation- për ta ndihmuar ate vend me infrastrukturë shëndetësore dhe ilaçe.
XS
SM
MD
LG