Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Pesë shtete të tjera janë zgjedhur për një mandat dy-vjeçar në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara. Gjermania, Spanja, Pakistani, Kili dhe Angola janë emëruar nga grupet e tyre rajonale dhe janë miratuar pothuaj unanimisht për vendet e reja jo-të-përhershme në Këshill, duke filluar nga 1 janari i vitit të ardhshëm.
Ky pozicion parashikon organizimin e debateve për çështje të rëndësisë rajonale, sipas një presidence që ndërrohet për çdo muaj.
XS
SM
MD
LG