Ndërlidhjet

KRAFORD/SHTETET E BASHKUARA


Presidenti George Bush ka thënë sot se Kongresi po shkonë drejtë një rezolute të rreptë që autorizonë përdorimin e forcës, po të jetë e domosdoshme, nëse Iraku dështon tu përmbahet inspektimeve të armatimit të Kombeve të Bashkuara. “Anëtarët e Kongresit nga të dy partitë politike, me të cilët u takova këte javë i janë zotuar lidershipit Amerikan për të mirën e të gjitha kombeve. Rezoluta në të cilën punojmë do të jetë një instrument i këtij lidershipi. Përgëzojë frymën në të cilënm anëtarët e Kongresit e konsiderojnë jetësore këte çështje. Ne po bëjmë progres, jemi afër marrëveshjes, dhe së shpejti do të flasim me një zë”, ka thënë presidenti i Shteteve të Bashkuara në radio fjaimin javor drejtuar kombit.
George Bush ka theksuar se rezoluta e Kongresit do t,i japë mesazhin bashkësisë botërore se Shtetet e Bashkuara do të veprojnë vetë, po të jetë e domosdoshme.
XS
SM
MD
LG