Ndërlidhjet

UASHINGTON


Kongresi i Shteteve të Bashkuara e ka përkrahur zhvendosjen e ambasadës amerikane në Izrael nga Tel Avivi në Jerusalem, duke e njohur kështu si kryeqytet të vendit.
Në një propozim të tyre, ligjvënësit kanë kërkuar nga presidenti George Bush të fillojë procesin e zhvendosjes së ambasadës.
Qëndrimi aktual i administratës është se statusi përfundimtar i Jerusalemit duhet të përcaktohet me negociata midis Izraelit dhe palestinezëve.
XS
SM
MD
LG