Ndërlidhjet

KOMBET E BASHKUARA


Pesë anëtarët me të drejtë vetoje të Këshillit të Sigurimit takohen gjatë ditës që të diskutojnë një projekt rezolutë e cila do të autorizonte përdorimin e forcës ushtarake nëse Iraku dështon të jetë plotësisht dakord me inspektimet e armatimit.
Zyrtarët amerikanë dhe britanikë thonë se projekt rezoluta i jep Irakut 7 ditë që të dakordohet me kërkesat e OKB-së dhe 30 ditë që të jetë plotësisht i hapur ndaj inspektimeve , ose të ballafaqohet me sulm ushtarak.
XS
SM
MD
LG