Ndërlidhjet

VATIKAN


Kardinalët dhe arqipeshkvët e Vatikanit sot formalisht pranuan si autentike një mrekulli që i atribuohet Nënës Terezë, duke e bërë kështu vetëm një formalitetet dhënien e statusit të shenjtërisë nga ana e Papës Gjon Pali i Dytë.
Papa pritet të nënshkruaj dekretin e njohjes së mrekullisë nga Dhjetori, kurse shenjtërimi i Nënës Terezë do të bëhet me gjasë nga pranvera e vitit të ardhëshëm.
Në Kishën Katolike mrekullia është parakusht për tu shpallur i shenjtë.
XS
SM
MD
LG