Ndërlidhjet

SARAJEVË


Votuesit në Bosnjë-Hercegovinë zgjedhin sotë deputetët e parlamentit shtetëror, pastaj të parlamenteve të dy entiteteve- Federatës Myslimano- Kroate dhe Republikës Serbe të Bosnjës si dhe anëtarin mysliman, kroat dhe serb të presidencës trepalëshe.
Votimet janë të parat që nga lufta e Bosnjës që organizohen nga vendosrët në vend se nga ndërkombëtarë. Rezultatet e zgjedhjeve shihen si jetësore për zhvillimet ekonomike dhe politike në ate vend.
XS
SM
MD
LG