Ndërlidhjet

SARAJEVË


Qytetarët në Bosnjë-Hercegovinë sotë dolën në votime që të zgjedhin deputetët e parlamentit shtetëror, pastaj të parlamenteve të dy entiteteve- Federatës Myslimano- Kroate dhe Republikës Serbe të Bosnjës dhe anëtarin mysliman, kroat dhe serb të presidencës trepalëshe.
Votimet janë të parat që nga lufta e Bosnjës që organizohen nga vendorët në vend se nga ndërkombëtarët. Rezultatet e zgjedhjeve shihen si jetësore për zhvillimet ekonomike dhe politike në ate vend.
XS
SM
MD
LG