Ndërlidhjet

PRISHTINË


Sektori gjerman dhe ai italian i përgjegjësisë ushtarake në kuadrin e forcës paqëruajtëse në Kosovë të prirë nga NATO, prej 12 nëntorit do të operojnë nën një komandë, njofton KFOR-i.
Ristruktirimi i komandave të brigadave është pjesë e një plani më të gjërë të shpallur në maj që parashikon reduktim të paqëruajtësve të NATO-s në Bosnjë dhe në Kosovë.
Sipas planit të NATO-s, brigadad e udhëhequra nga francezët dhe britanikët në Kosovë do të bashkohen gjithashtu në një komandë, kurse Shtetet e Bashkuara do të mbajnë kontrollin në Sektorin e tyre lindor.
XS
SM
MD
LG