Ndërlidhjet

PROKUPLE


Në Gjykatën e Prokuples filloi gjykimi i sërishëm i dy ish policëve serb, Sasha Cvjetan dhe Dejan Demiroviq, të akuzuar për krime lufte lidhur me vrasjen e së paku 7 shqiptarëve në Podujevë, në mars të 1999-tës.
Cvijetan mohoi akuzën kundër tij, kurse Demiroviq është në arrati dhe gjykohet në mungesë.
Që të dy ishin gjykuar më parë dhe u gjetën fajtorë nga Gjykata Supreme, e cila hodhi poshtë apelin dhe urdhëroi gjykim të sërishëm.
XS
SM
MD
LG