Ndërlidhjet

HAGË


Në procesin gjyqësor kundër Sllobodan Millosheviqit në Tribunalin e Hagës për krime lufte ka filluar dëshminë gazetari i revistës “Vreme”, Dejan Anastasijeviq i cili , si,ç pretë prokuroria do të konfirmojë se Millosheviq kishte “pushtetin komandues ndaj ushtrisë jugosllave”.
Sipas deklaratave paraprake, Dejan Anastasijeviq, i cili evidencohej deri tash me pseudonimin K-1, gjithashtu do të dëshmojë se “i akuzuari përdorte rregullisht dhe drejtëpërdrejtë resurset dhe personelin e policisë serbe si mjet për marrjen e rajoneve të synuara në Kroaci dhe në Bosnjë Hercegovinë dhe për eliminimin e jo-serbëve”.
XS
SM
MD
LG