Ndërlidhjet

UASHINGTON


Ish komandanti i forcave të Shteteve të Bashkuara në Gjirin Arabo-persik u prononcua kundër sulmimit të Irakut, duke thënë se politika e zbrapsjes mudë të funksionojë dhe se Uashingtoni ka priortitete më të Larta në Lindje të Afërt.
Gjenerali i marinës amerikane, Anthony Zinni tha në Uashington se ai nuk është i bindur se Amerika duhet të ndërmarrë aksion ushtarak kundër Irakut në këte kohë.
Ai ka thënë se prioritetet e Shteteve të Bashkuara në Lindje të Afërt duhet të jenë vënja e sërishme në binarë e bisedimeve paqësore, të sigurohet që Irani të vazhdojë drejtë reformave dhe të ndihmohet Afganistani dhe vendet tjera të Azisë Qendrore.
XS
SM
MD
LG