Ndërlidhjet

SARAJEVË


Gjykata për të drejtat e njeriut në Bosnjë e ka cilësuar si gabim dorëzimin e 6 shtetasve algjerianë tek autoritetet amerikane. Kjo pasi qeveria nuk ka marrë asnjë garanci se ata nuk rrezikojnë dënimin me vdekje edhe nëse gjenden fajtorë. Kjo pasi Bosnja ka hequr dënimin maksimal në vitin 1993 dhe ka miratuar ligjin se nuk mund të dorëzojë asnjë person i cili rrezikon dënim me vdekje.
XS
SM
MD
LG