Ndërlidhjet

BEOGRAD


Presidenti Jugosllav, Vojisllav Koshtunica ndërmori betejë ligjore për kontestimin e anulimit të zgjedhjeve presidenciale serbe, duke pohuar se dalja në votime ka qenë mbi 50 përqind dhe se ai ka fituar.
Komisioni shtetëror i zgjedhjeve tha se zgjedhjet e së dielës duhet të përsëriten sepse dalja në votime ishte 45,5 përqind, shumë më pak se minimumi ligjor i nevojshëm prej 50 përqind.
Komisioni tha se serbët do të duhet të votojnë sërish deri nga 5 dhjetori dhe se zgjedhjet e reja do të jenë të hapura për të gjithë kandidatët.
XS
SM
MD
LG