Ndërlidhjet

DABLIN


Në Irlandë qytetarët votojnë në referendum dhe duhet të vendosin pro apo kundër Marrëveshjes së Nicës së Bashkimit Evropian, e cila përcakton korrnizat institucionale për zgjerimin e Bashkësisë.
Vendet tjera anëtare këte marrëveshje e kanë ratifikuar në Parlamentetet e tyre, kurse irlandezët bëjnë përjshatim dhe vendosin me rferendum. Nëse dështon edhe ky referendum sikurse i pari, atëherë vihet në pyteje procesi i zgjerimit të paraparë të Bashkësisë.
XS
SM
MD
LG