Ndërlidhjet

PODGORICË


Qytetarët e Malit të Zi dolën në votime të parakohëshme parlamentare që të zgjedhin kandidatët e paraqitur nga shtatë koalicione dhe tre parti.
Mali i Zi është i preokupuar dhe i ndarë në një çështje të vetme- të bëhet vallë shtet i pavarur ose të mbesë në një union me lidhje të dobëta me Serbinë pasi të kompletohet reformimi i federatës jugosllave.
Anketimet e opinionit parashohin garë të ngushtë midis koalicionit pro pavarësisë të ushëhequr nga presidenti Milo Gjukanoviq dhe blokut që favorizon lidhje më të ngushta me Serbinë.
XS
SM
MD
LG