Ndërlidhjet

PRISHTINË


Kryeprokurorja e Tribunalit të Hagës për krime lufte, Carla del Ponte tha në Prishtinë se shpreson që “para përfundimit të vitit” do të mundë të kompletojë aktakuzën e parë për krime lufte ndaj një të dyshuari shqiptar “kurse dy të tjera vitin e ardhëshëm”.
“Kam disa vështërsi lidhur me dëshmitarët të cilët frigohen të konfirmojnë ate që kanë thënë më parë, por gjithashtu edhe që të paraqiten para gjykatës” , tha Del Ponte, e cila bisedoi me shefin e UNMIK-ut , Michael Steiner dhe komandantin e KFOR-it, gjeneralin Fabio Mini.
Steiner tha se me Del Ponten “u bisedua për bashkëpunimin me Tribunalin e Hagës”.
XS
SM
MD
LG