Ndërlidhjet

BEOGRAD


Zyrtarët jugosllavë po përpiqen të përgjigjen lidhur me skandalin për shitjen e armëve Irakut.
Qeveria jugosllave ka larguar një ndihmës të Ministrit të Mbrojtjes dhe një nga drejtuesit e lartë të kompanisë shtetërore Jugimport.
Kjo e fundit akuzohet për shitjen e armëve Irakut duke shkelur sanksionet e Kombeve të Bashkuara.
Ndërkaq Jugoimporti ka përdorur dhe firmën Orao për këto operacione, firmë që vepron në pjesën serbe të Bosnjës.
Kanë qenë forcat e misionit paqeruajtës të NATO-s në Bosnjë, që kanë rënë në gjurmë të dokumentave të bashkëpunimit serbo-iraken.
XS
SM
MD
LG