Ndërlidhjet

ANKARA


Prokurori i përgjithshëm i Turqisë ka kërkuar nga Gjykata Kushtetuese e vendit të nxjerrë jashtë ligjit partinë e Drejtësisë dhe Zhvillimit.
Sipas burimeve të prokurorisë kërkesa bazohet në faktin se kryetari i kësaj partie nuk mund të drejtojë një parti politike, bazuar në ligjet e vendit.
Partia e Drejtësisë dhe Zhvillimit, e cila ka lidhje me lëvizjen islamike, kryeson anketat e opinionit lidhur me zgjedhjet parlamentare të muajit të ardhshëm.
XS
SM
MD
LG