Ndërlidhjet

JERUSALEM


I dërguari i posaçëm i Shteteve të Bashkuara për Lindjen e Mesme, Uilliams Bërns, ka kërkuar nga palestinezët të ndërmarrin reforma të brendshme dhe t’i japin fund aktiviteteve të militantëve. Këto janë parakushte për të ecur drejt shtetësisë për palestinezët.
Burns ka diskutuar me një delegacion palestinez, rreth planit amerikan të paqes, që synon dhënjen fund të konfliktit dhe krijimin e shtetit palestinez deri në 2005.
Burns është takuar dhe me qeverinë izraelite. Ministri i mbrojtjes Ben Eliezer ka kritikuar planin duke thënë se nuk merr parasysh të gjitha problemet e sigurisë së Izraelit.
XS
SM
MD
LG