Ndërlidhjet

PARIS


Ministri i Jashtëm frnacez, Domenique De Villepin, ka kërkuar nga Këshilli i Sigurimit, që të miratojë sa më shpejt një rezolutë lidhur me Irakun. Por Franca vazhdon të kundërshtojë një rezolutë, e cila parasheh përdorimin e menjëhershëm të forcës.
Villepin, ka thënë para Dhomës së Ulët të Parlamentit francez, se qeveria e tij kërkon kthimin sa më të shpejtë të inspektorëve në Irak. Dhe nëse Bagdati nuk bashkëpunon atëherë duhet një rezolutë e dytë për të vendosur ndrhyrjen ushtarake.
XS
SM
MD
LG