Ndërlidhjet

BELFAST


Ushtria Republikane Irlandeze, IRA, ka ndërprerë të gjitha kontaktet me komisionin ndërkombëtar, që mbikqyrte dorëzimin dhe shkatërrimin e armatimit të saj.
Vendimi i IRA-s, sipas drejtuesve të saj, erdhi pasi Londra nuk ka mbajtur premtimet e marra në bazë të marrëveshjes paqësore.
Por IRA ka sqaruar se heqja dorë nga veprimet ushtarake mbetet në fuqi.
XS
SM
MD
LG