Ndërlidhjet

VARSHAVË


Masakrat ndaj hebrejve në Poloninë e pushtuar nga nazistët, duket të kenë qenë shumë më të shpeshta nga ç’mendohej fillimisht – është ky lajmi më i fundit i dhënë nga hetuesit polakë për krimet e Luftës së Dytë Botërore dhe i cili pritet të publikohet së shpejti.
Vetëm në një vit, më 1941, del se disa mijëra hebrej kanë vdekur në duart e banditëve polakë të përfshirë në krime në 30 raste tragjike anembanë vendit, nga 23 që llogaritej deri tani.
XS
SM
MD
LG