Ndërlidhjet

PRISHTINË


Janë bërë publike, pas certifikimit nga kryeadministratori i Kosovës, Mihail Shtajner, rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve lokale në Kosovë, të mbajtura më 26 tetor.
Sipas informacioneve të Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë, OSBE, LDK-ja ka fituar shumicën e vendeve në 13 komuna, PDK-ja ka fituar në 6 komuna, ndërsa në një komunë AAK-ja dhe LDK-ja kanë fituar numër të njëjtë vendesh, në 5 komuna asnjë parti nuk ka fituar shumicën e dosmodoshme për të qeverisur. Në 4 komuna kanë fituar partitë serbe.
XS
SM
MD
LG