Ndërlidhjet

BRUKSEL


Në kryeqytetin e Belgjikës mbahet Konferenca e donatorëve për Kosovën, e organizuar nga Bashkimi Evropian dhe Banka Botërore, në të cilën janë tubuar përfaqësuesit e 39 vendeve dhe 13 organizatave ndërkombëtare dhe merrë pjesë edhe shefi i UNMIK-ut, Michael Steiner dhe kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi.
Michael Steiner ka thënë para tubimit se Kosova akoma ka nevojë për mbështetje të gjërë ndërkombëtare megjithë të arriturat e mëdha që nga përfundimi i luftës në 1999-tën.
Konferenca nuk është mbledhur që të tubojë fonde të reja për Kosovën, por të shikojë se si janë përdorur donacionet në shumë prej 2. 3 miliardë euro.
XS
SM
MD
LG