Ndërlidhjet

PRISHTINË


Tre partititë kryesore politike shqiptare i dërguan Kuvendit të Kosovës propozimin që në mbledhjen e të enjets me procedurë urgjente të shqyrtojë tekstin e rezolutës me të cilën do të shpallej e pavlefshme preambula e kartës kushtetuese të Serbisë dhe Malit të Zi , sipas së cilës Kosova qenka pjesë përbërëse e Serbisë.
Tre partitë thonë se “Kosova me rezolutën 1244 është nxjerrë nga përbërja e Jugosllavisë dhe se pa popullin shqiptar nuk mundë të vendoset për statusin final të Kosovës”.
XS
SM
MD
LG