Ndërlidhjet

PRISHTINË


Shefi i UNMIK-ut, Michael Steiner thotë në një deklaratë të publikuar sotë se “Kosova është nën kontrollin e Rezolutës 1244 të Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe se as Beogradi dhe as Prishtina nuk mundë të prejudikojnë statusin e ardhëshëm të Kosovës”.
Kryeadministratori Stiner thotë më tej se “statusi i ardhëshëm i Kosovës është i pavendosur dhe do të përcaktohet nga Këshilli i Sigurimit”.
“Çdo deklaratë unilaterale e çfarëdo forme, e cila nuk është miratuar nga Këshilli i Sigurimit, nuk ka efekt ligjor për statusin e ardhëshëm të Kosovës”, përfundon deklaratën shefi i UNMIk-ut.
XS
SM
MD
LG