Ndërlidhjet

BRUKSEL


Presidenti i Komisionit Evropian, Romano Prodi ka deklaruar në një intervistë se ai ka vizionin për një Union Evropian të zgjeruar dhe të rrethuar me miqë.
“Mendoj se ne duhet të zbulojmë identitetin e Evropës dhe të ndërtojmë rreth saj një qark miqësh, prej Rusie deri tek vendet Mesdhetare, prej Izraelit tek Maroko dhe të ndajmë me ta gjithëçka përveç institucioneve”, ka thënë Prodi.
Ai ka theksuar më tej se është koha që të debatohet për kufijtë e skajshëm të Bashkimit Evropian, dhe ka thënë se të gjitha vendet e Ballkanit eventualisht mundë t,i bashkohen Unionit, kurse Turqia tashmë është kandidate.
XS
SM
MD
LG