Ndërlidhjet

MOSKË


Këshilli i Federatës Ruse miratoi amandamente në ligjin për mediat, duke frenuar ashpër mbulimin e operacioneve anti-terroriste nga mediat.
Amandamentet, veç tjerash, ndalojnë publikimin apo transmetimin e deklaratave të kryengritësve dhe çfarëdo deklarate që justifikon aktivitetet e të rrebeluarve. “Me ndihmën e këtyre rregullave ne mund ta rrisim efektivitetin e luftës kundër terrorit dhe konsolidimin e shoqërisë sonë për ate luftë”, ka deklaruar Valery Manilov, zëvendës kryetar i parë e atij Këshilli.
Para votimit, policia ndërperu demostratat e shkurtëra të anëtarëve të partisë liberale Yabolko, të cilët brohorisnin për lirinë e mediave.
XS
SM
MD
LG