Ndërlidhjet

UASHINGTON


Sekertari i përgjithëshëm i Kombeve të Bashkuara Kofi Annan e ka njoftuar mbrëmë presidentin e Shteteve të Bashkuara ,George Bush në Shtëpinë e Bardhë për letrën zyrtare që kishte marrë nga Iraku me të cilën Bagdadi pranon rezolutën e re më të rreptë të Këshillit të Sigurimit për kthimin e inspektorëve të armatimit.
“Irakianët kanë pranuar mandatin e rezolutës dhe inspektorët do të shkojnë atje, kurse të gjithë ne kërkojmë që irakianët të bashkëpunojnë dhe presim nga ata që të bashkëpunojnë. Dhe, nëse nuk bashkëpunojnë, inspektorët e dijnë çka duhet të bëjnë”, ka thënë Kofi Annan.
Presidenti George Bush ka thënë se bota pretë që Saddam të çarmatoset për të mirën e paqës.
XS
SM
MD
LG