Ndërlidhjet

ANKARA


Udhëheqësi i partisë fituese në zgjedhjet e përgjithshme në Turqi, Taip Erdogan, është takuar me presidentin e vendit Ahmet Sezer, për të diskutuar lidhur me kryeministrin e ri.
Me këtë rast Erdogan sqaroi:
“I paraqita mendimet e mia presidentit dhe ky i fundit premtoi të emëronte kryeminsitrin sa më shpejt që të jetë e mundur”, tha Erdogan.
Përgjithësisht në detyrën e kryeministrit emërohet kryetari i partisë fituese, por Erdogan nuk mund të marrë një post të tillë si pasojë e një dënimi të mëparshëm.
XS
SM
MD
LG