Ndërlidhjet

ANKARA


Presidenti i Turqisë, Ahmet Necdet Sezer ka caktuar sotë kryeministër Abdullah Gul dhe ka kërkuar nga ai që të formojë qeverinë.
Caktimi i këtij ekonomisti dhe anëtari nga Partia e Drejtësisë dhe Zhvillimit pritet të rezultojë me qeveri të formaur nga një parti gjatë 15 viteve në Turqi. Abdulla Gul, partia e të cilit fitoi zgjedhjet e parlamentare nga fillimi i muajit, ka thënë se do të kultivojë lidhjet e Turqisë me Perëndimin.
XS
SM
MD
LG