Ndërlidhjet

PRAGË


Në samitin në kryeqytetin e Republikës Çeke, NATO ka ftaur zyrtarisht Letoninë, Estoninë, Lituaninë, Sllovakinë, Slloveninë, Bullgarinë dhe Rumaninë që t,i bashkohen Aleancës në vitin 2004, që u vlerësua si ngjarje historike.
Vendet anëtare të NATO-s në këte samit janë dakorduar që të mbështesin angazhimet e Kombeve të Bashkuara për çarmatosjen e Irakut, por Aleanca mbrojtëse nuk ofroi ndonjë aksion kolektiv.
Liderët e NATO-s janë dakorduar që të krijojnë një forcë për reagim të shpejtë deri nga viti 2006, e gatëshme për t,u dislocuar për misione lufarake “kudo që të nevojitet”.
XS
SM
MD
LG