Ndërlidhjet

PRAGË


Ne prage perfundoi punimet samiti i NATO-s.
Përvec zgjerimit me 7 vende të reja nga blloku ish-komunist, 19 vendet anëtare ranë dakort për të ngritur deri në vitin 2006 forcën e veprimit të shpejtë brenda Aleancës si dhe miratuan ‘Deklaratën e Angazhimeve të Pragës”. Kjo e fundit synon zvogëlimin e dallimeve në teknologjinë ushtarake mes Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve evropianë.
Po sot në përfundim të takimit dhe para largimit për në Rusi, presidenti amerikan George Bush, u takua me presidentin e Shqipërisë Alfred Moisiu, presidentin kroat, Stipe Mesic dhe atë maqedonas Trajkovski.
XS
SM
MD
LG