Ndërlidhjet

PRAGË


Ministri i jashtëm i Ukrainës, Anatoli Zlenko ka përsëritur, se akuzat për shitjen e një sistemi radarësh Irakut janë të pabaza.
Ekspertët amerikanë dhe britanikë që kanë hetuar cështjen kanë thënë se Ukraina nuk ka sjellë prova që të vërtetojë pafajsinë e vet.
Lidhur me këtë ministri i jashtëm ukrainas sqaroi:
“Ne jemi të stresuar nga përfundimet e paarsyeshme të ekipit të ekspertëve. Ne dëshirojmë të vazhdojmë bashkëpunimin”, tha Zlenko.
Ndërkaq zyrtarët e NATO-s këmbëngulën për mospjesmarrjen e presidentit Kucman në takimin e Pragës për shkak të tregtisë së armëve me Irakun.
XS
SM
MD
LG