Ndërlidhjet

MOSKË


Ministri rus për energjinë bërthamore, Alexander Rumyantsev ka propozuar formimin e një grupi që do të mbikëqyrte importet e karburanteve të harxhuara bërthamore nga vendet e jashtëme për riprocesim dhe deponim.
Rusia ka miratuar edhe ligjin për këto importe duke shpresuar se do të fitoheshin 20 miliardë dollarë gjatë 10 viteve të ardhëshme që do të përdoreshin për ndërtimin e deponive dhe pastrimin e ndotjes bërthmaore nga epoka sovjetike.
Grupet e ambientalistëve thonë se programi do t,e shëndrronte truallin e Rusisë në deponi bërthamore të botës.
XS
SM
MD
LG