Ndërlidhjet

PRISHTINË


Mitrovica prej sot është qytet i bashkuar nën administrimin e UNMIK-ut, kurse strukturata paralele në këtë qytet më nuk do të ekzistojnë, ka thënë kryeadministratori i Kosovës.
Michael Steiner i bëri këto komente në Mitrovicë me rastin e shpalljes së një urdhëri ekzekutiv, me të cilin UNMIK-u e shtrin pushtetin e vet në tërë territorin e Kosovës.
Administrata e re komunale e udhëhequr nga John Rogers do të vendoset në ndërtesën, ku deri tani ishte vendosur komuna paralele e sërbëve.
Policia e UNMIK-ut dhe ajo e Kosovës, të përkrahura nga KFOR-i do të jenë e vetmja forcë e ligjshme në Mitrovicë, ka thënë Steiner.
XS
SM
MD
LG