Ndërlidhjet

BRUKSEL


Shefi i politikës së jashtëme dhe sigurisë së Bashkimit Evropian, Javier Solana ka vlerësuar se “vendosja e autoritetit të drejtëpërdrejtë të UNMIK-ut në pjesën veriore të Mitrovicës është hap i rëndësishëm drejtë normalizimit në Kosovë”.
Zhvillimi i fundit i ngjarjeve “dëshmon përkushtimin e të gjitha bashkësive në Kosovë për intensifikimin e përpjekjeve të tyre me qëllim të ndërtimit të shoqërisë multi-etnike dhe demokratike në të cilën sejcili do të mundë të jetojë në paqë e siguri”, thuhet në deklaratën e Solanës.
XS
SM
MD
LG