Ndërlidhjet

PRESHEVË


Në Luginën e Preshevës në jug të Serbisë, popullata shqiptare kremtoi Ditën e Flamurit, por në atmosferë të tensionuar e prani të shtuar të policisë, sepse sipas ligjit në fuqi nuk lejohet si,ç thuhet, shpalosja e flamurit të një shteti tjetër.
Koordinatori i OSBE-së për jugun e Serbisë, Roberto Montela, i cili ndodhej atje, ka thënë se ligji duhet akoma t,i adaptohet standardeve evropiane.
Flamuri kombëtar ishte shpalosur në objekte, por gjatë bisedimeve midis zyrtarëve lokalë dhe republikanë ishte thënë që flamuri të hiqej deri nga mesadita.
XS
SM
MD
LG