Ndërlidhjet

PARIS


Kryeministri i Portugalisë, Jose Manuel Durao Barroso ka thënë në Paris se Turqia duhet ti bashkohet Unionit Evropian si një gjest ndaj myslimanëve.
Mbajtja e Turqisë jashtë Bashkësisë do ti jepte “botës Islame idenë se Evropa është klub i mbyllur i të krishterëve”, ka thënë Barroso.
Kryeministri i Portugalisë ka thënë më tej se do të ishte gabim serioz të mos i jepej Turqisë akses në Bashkësinë Evropiane, nëse i plotëson standardet ekonomike dhe politike për anëtarësim.
XS
SM
MD
LG