Ndërlidhjet

DIARBEKIR/TURQI


Ankaraja ka hequr sot gjendjen e jashtëzakonëshme 15 vjeçe në dy provincat e fundit, Diarbekir dhe Simak, të banuara kryesiht me kurdë.
Ankaraja ka marrë këto vendime në vargun e hapave për përmirësimin e të drejtave të minoritetit kurd të Turqisë që shihet si përpjekje për afrim me normat e Bashkimit Evropian, ku synon të bëhet anëtar.
XS
SM
MD
LG