Ndërlidhjet

PRAGË


Sot në Botë shënohet Dita e Luftës kundër SIDA-s nga e cila vuajnë rreth 42 milionë njerës, prej të cilëve 30 milionë në Afrikën e nënsaharasë.
Zyrtarët e shëndetësisë thonë se pjesë të ish blokut sovjetik, veçanërisht Rusia dhe Ukraina tash janë rajone ku sëmundja zgjerohet me të madhe.
Ata kanë tërhequr vërejtjen se Kina dhe India ndodhen në rrezik të goditen hovshëm me shkaktarët e sëmundjes.
Fushata e sivjeme e Kombet e Bashkuara synon rritjen e mirëkuptimit dhe tolerancës ndaj njerëzve të sëmurë nga SIDA.
XS
SM
MD
LG