Ndërlidhjet

PEKIN


Presidenti rus, Vlladimir Putin gjatë vizitës në Kinë ka thënë se ai është kundër përdorimit të forcës për zgjidhjen e konflikteve ndërkombëtare, por Putin dhe Zemin premtuan mbështetje reciproke për luftën e Kinës kundër separatistëve në rajonet e saja muslimane veri-perëndimore dhe për luftën e Rusisë kundër separatistëeve çeçenë.
“Rusia dhe Kina, sot ndajnë objektiva të përbashkëta të rëndësishme-betejën kundër ekstremizmit dhe sep-aratizmit, parandalimin e konflikteve rajonale, kundërvënien krimit tejkufitar”, ka thënë Vlladimir Putin, i cili nga Pekini shkoi për vizitë në Indi.
XS
SM
MD
LG