Ndërlidhjet

BRUKSEL


NATO ka filluar diskutimet se si Aleanca mundë të ndihmojë Shtetet e Bashkuara nëse Uashingtoni sulmon Irakun.
Sekertari i përgjithëshëm George Robertson tha se zëvendës sekretari amerikan i Mbrojtjes, Paul Wolfowitz kishte paraqitur katër fusha ku tha se NATO mundë të ndihmonte në çafrëdo aksioni të Shteteve të Bashkuara në Irak.
Robetson tha se diplomati amerikan kishte kërkuar shfyrtëzimin e resurseve të NATO-s sikurse aeroplanët vëshgues AWAC, mbështetje logjistike për vende individuale që do të zgjedhnin të shkojnë në luftë në Irak, ndihmë për Turqinë si anëtare e NATO-s nëse do të sulmohej nga Iraku dhe ndihmë humanitare për popullin irakian nëse lideri irakian Saddam Husein dëbohet nga pushteti.
Robertson tha se Wolfowitz nuk kishte kërkuar ndimë imediate.
XS
SM
MD
LG