Ndërlidhjet

BEOGRAD


Në Preambullën e Kartës kushtetuese të bashkësisë së re që e formojnë “shteti i Malit të Zi dhe shteti i Serbisë”, si dy shtete anëtare, thuhet se Serbia “përfshinë krahinat autonome Vojvodinën dhe Kosovën, aktualisht nën administrimin ndërkombëtar në pajtim me Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit”.
Kartën kushtetuese për bashkësin e re shtetërore që u miratua mbrëmë, duhet ta miratojnë deri nga viti i ri edhe paralamentet republikane dhe parlamenti federal.
XS
SM
MD
LG